Rotterdam

Terugblik - 16 september veelzijdige excursie naar Oosterbeek en Wageningen

Op een zeer zomerse dag in september vertrokken we met  een goed gevulde bus richting Oosterbeek. In de tuin van het voormalige landgoed de Lage Oorsprong werden we ontvangen met koffie. Het oorspronkelijke ontwerp van deze tuinis van Leonard Springer en stamt uit 1921. Deze in 2004 van de ondergang geredde tuin is deels ommuurd en bevat prachtige kleurrijke borders, een berceau, een amfitheater, een Orangerie en een labyrint. In het midden van de tuin staat een fraai paviljoen en de tuin gaat naadloos over in het prachtige, glooiende, omringende landschap. Een geweldige start.

Vervolgens reden we naar Wageningen naar de Botanische tuinen en het Arboretum den Dreijen. Ook dit is van de hand van Leonard Springer. Behalve een wandeling door dit prachtige park kon er ook een bezoek gebracht worden aan beeldengalerij het Depot: voor elk wat wils!

We genoten van een heerlijke lunch toepasselijk opgemaakt met eetbare bloemetjes.

We sloten de dag af met een bezoek aan Bloemrijk, een biologische pluktuin aan de rand van Wageningen waar we onder bezielende leiding van de eigenaar weelderige boeketten plukten en bonden, onder het genot van een kopje thee met een Wagenings wieltje.

Met een bus vol vrolijke bloemen reden we weer terug naar Rotterdam.