Rotterdam

23 juli - bezoek 4 bijzondere tuinen Noord-Holland

Op Zaterdag 23 juli hadden we een excursie van Groei en Bloei Rotterdam naar vier hele mooie verschillende tuinen in Noord-Holland.

 1. Klein Dorregeest te Akersloot is een tuin met veel fel gekleurde bloemen en planten o.a. floxen, monarda’s en crocosmia. 

2. De Hortus in Alkmaar, was zeer de moeite waard met geneeskrachtige en insectenetende planten en plantenmet een kalkrijke en kalkarme duinbiotoop. Deze Hortus ligt op een industrieterrein, maar daardoor juist heel verrassend en erg veel te zien. 

3. De Zintuigentuin te Heerhugowaard is een grote landschapstuin met vijver, waarbij je je steeds in verschillende werelden waant met veel aandacht voor alles wat leeft in de tuin. Kortom heerlijk om er in rond te dwalen.  

4. Kwekerij  Margriet te Sint Pancras, met bijzondere, allemaal zelf opgekweekte planten én alles biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen!! Een lust om er planten te kopen en dat werd ook gretig gedaan! Kortom een zeer geslaagde dag.Een aanrader voor andere Groei en Bloei afdelingen!