10 augustus zomerexcursie: bezoek aan vier tuinen in Flevoland

In Flevoland liggen vier unieke tuinen verborgen in het weidse landschap van de Noordoostpolder!

1. De Tuinen van Lipkje Schat

3. De Pegasushof

4. De Stekkentuin

De tuinen liggen dicht bij elkaar zodat ze op één dag prima te bezoeken zijn. Hieronder een impressie van wat u gaat zien.

De Tuinen van Lipkje Schat
Park

Kleuren, geuren en vormen spelen de hoofdrol.
 Op een oppervlakte van 3500 m² zijn eigenhandig negen door hagen verbonden tuindelen gerealiseerd. Ieder deel heeft zijn eigen kleurenschema en sfeer. In het voorjaar verandert de hele tuin in een bloemenfestijn door de bloei van de duizenden bloembollen. Na deze bloei volgt een complete metamorfose. Dat begint al in mei met de bloeiende Papavers, Alliums en Pioenrozen en vroegbloeiende vaste planten. Daarna staan in alle borders ontelbare vaste planten, rozen, struiken en bomen volop in bloei. Deze kleurrijke bloei duurt voort tot ver in de herfst. Verborgen in het weidse landschap van De Noordoostpolder biedt deze evenwichtige tuin iedere maand een nieuwe verrassing.

Goldhoorn Gardens
landschapstuin

Goldhoorn Gardens biedt een verrassende Engelse tuin van maar liefst 4000 m². De tuin wordt gekenmerkt met golvende lijnen en idyllische plekjes. De tuin is bijzonder door de afgestemde kleurencombinaties en variatie in bloem- en bladvormen. De harmonie die de tuin uitademt creëert een ware rust tijdens de tuinwandeling. De Beuken Berceau geeft doorkijkjes naar het omliggende verstrekkende landschap van Flevoland.

Pegasushof
landschapstuin

Bij het ontwerp is gekozen voor een strakke en formele indeling, met aandacht voor kleur en bijzondere planten, gecombineerd met ‘gewone’ planten. De structuur van de tuin wordt bepaald door groenblijvende elementen zoals taxus en buxus hagen, vijvers en een modern terras aan een van de vijvers. Via enkele borders en een beschut terras komt u in de fruitlaan met diverse soorten fruitbomen en onderbeplanting van Helleborus-, varen- en Bergenia soorten. Langs de oprit staan metalen zuilen met Wisteria en Clematis in een verder vrij open voortuin. De tuin heeft een oppervlakte van 4000 m²

De Stekkentuin
landschapstuin

Boerderijtuin van 3800 m² met zeer bijzondere planten. Al vroeg in het voorjaar kan men genieten van de grote collectie van ruim 350 verschillende Helleborussen met bijzondere kleurschakeringen. In de windsingel en bij de oprit zijn de afgelopen jaren ruim 20.000 bollen ingeplant, waaronder ruim 225 verschillende soorten Narcissen in vele kleuren. Het Pulmonarialaantje met ruim dertig verschillende variëteiten is aangevuld met opvallende schaduw-bladplanten. In de Hostawalk (300 verschillende soorten) staan ook vele varens en Brunnera’s. Op het erf en tegen de schuurmuren zorgen de ruim 200 stokrozen zomers voor een warm welkom. De 100 Hortensia variëteiten geven de schaduw-borders een zonnige uitstraling. Opvallende Sedumborder en Distelhoek. In het gazon ligt een ovale vijver met symmetrische herfstborder. Door bladkleur en bladvorm is de tuin boeiend tot ver in oktober, ook ZONDER bloei.

Met prachtige borders met vaak bijzondere plantencollecties; grassen, veel vaste planten en zomerbollen. Prieeltjes en pergola’s bedolven onder rozen en clematissen, stijlvolle zitjes naast strakke of natuurlijke vijvers of een verrassende vormgeving achter strak geschoren hagen, maken een bezoek aan deze 4 tuinen in de Noord Oostpolder tot een onverwachte belevenis.

Het programma ziet er als volgt uit:

1. De tuinen van Lipkje Schat, ontvangst 10.00 uur met koffie, thee en taart
2. De Goldhoorn Gardens, met om12.00 uur lunch
3. De Pegasushof 14.00 uur met thee, koffie en lekkernijen
4. De Stekkentuin 15.30 uur afsluiting met wijn, fris en iets te knabbelen.

Vertrektijd:
We vertrekken om 8.30 uur vanaf Parkeerplaats Capelse Brug. Kom je met de auto? Er is hier voldoende parkeergelegenheid. Kom je met de metro, stap dan uit bij halte Capelse Brug.

We verwachten rond ±18.30 uur weer terug te komen (afh. van de verkeersdrukte).

Deelnemers:
bij 25 deelnemers gaat de reis door.

Kosten:
Bij 25 deelnemers:
leden €65 en niet leden €75.

Bij meer deelnemers worden de kosten per deelnemer lager.
Leden mogen 1 introducee meenemen tegen de ledenprijs.

in de prijs is inbegrepen:
- de reis per touringcar van Verschoor reizen;

- de toegang en uitleg bij alle 4 de tuinen;
- lunch en alle versnaperingen.

Kortom een volledig verzorgde dag!

Geef je snel op!! En vraag nog iemand mee!!

Aanmelden:
Meld je voor 25 juli 2019 aan via het aanmeldformulier, ook graag voor deze datum het bedrag overmaken. Zijn er meer dan 25 deelnemers, dan storten we het verschil in prijs naar u terug.

Eind juli hoort u of de excursie definitief doorgaat.

Ik heb er nu al zin in, U ook??

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij, Marian Huyts, mailen of bellen, 06 4032 9249

Ik ben de contactpersoon voor deze excursie.