Activiteiten & Actueel

De kunst van het tuinieren

Op woensdag 23 januari start bij de Rotterdamse Volksuniversiteit de cursus 'De kunst van het tuinieren'.

In 7 lessen leer je alles over de standplaats van planten, hoe je een bloemborder samenstelt en vooral hoe je het maximale uit je eigen tuin kunt halen. Door middel van inspirerende voorbeelden en praktische informatie kan je gelijk aan de slag.

Op het programma staat onder andere een les over verschillende soorten tuinen, denk aan natuurlijke tuinen, designtuinen of eetbare tuinen. Ook komen verschillende soorten planten en hun wensen aan bod en hoe je ze het beste kunt combineren in het tuinontwerp.

Bovendien leer je alles over zaaien en stekken en de verschillende seizoenen. Bovendien gaan we kijken welk type tuin past bij jouw wensen, smaak, tijdsbesteding en dergelijke. Op basis van deze informatie gaan we vervolgens een ontwerp en beplantingsplan maken, zodat in de tuin werken een bron van plezier kan worden in plaats van een verplicht nummer in een druk weekend.  

Docente: Marianne Bakelaar

Datum: start cursus op woensdag 23 januari

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Plaats: Rotterdamse Volksuniversiteit, Heemraadssingel 275-277

Kosten: Leden van Groei &  Bloei Rotterdam kunnen bij deelname een korting van € 10,00 krijgen. Stuur daarvoor een mailtje met naam, lidmaatschaps- en rekeningnummer naar info(at)rotterdam.groei.nl
Dit aanbod van Groei & Bloei Rotterdam geldt voor beide cursussen in 2019. De tweede cursus start op maandagavond 25 maart. 

Aanmelden en informatie: Interesse? Meld je dan via de Volksuniversiteit aan voor:

 

 

 

Blijf op de hoogte

Actuele info ontvangen over workshops, excursies, lezingen, stekken- en zadenmarkt, groentips in en om Rotterdam en nog veel meer? 

meer
23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910