Tuinenreis Nijmegen

Deze zomerexcursie brengt ons naar Nijmegen en omgeving waar we een drietal prachtige tuinen bezoeken. Inclusief heerlijke lunch!

Tuin 1
Tuin de Villa in Persingen. Deze tuin ligt in het prachtige natuurgebied van de Ooijpolder bij Nijmegen. In het ontwerp is het landschap de omlijsting van de tuin. De tuin is zo aangelegd dat het gecultiveerde gedeelte harmonieus overgaat in het natuurlijke landschap. De grote verscheidenheid aan tuinonderdelen, zoals een hoogstamboomgaard, moestuin, siertuin met knopentuin, bomentuin en grassentuin maakt het tot een afwisselend en bijzonder geheel. Er is koffie/thee met cake en een rondleiding.

Tuin 2

d’Alde Coninckshof in Weurt: een verrassende tuin die in een keer is ontworpen en gemaakt. De tuin is niet ontstaan door telkens een stukje tuin 'erbij te nemen' maar heeft een evenwichtig ontwerp dat samenhangt met de verschillende onderdelen. Tegelijkertijd zijn er duidelijk verschillende sferen. Ook vind je onderdelen in de tuin die verwijzen naar eeuwenoude tuinontwerpen zoals de omgelegde heg uit de Romeinse tijd en het bosje (busquet), de doolhof en de berceau, elementen uit renaissancetuinen. Hierdoor is het wandelen door de tuin een metafoor van de weg die je op aarde aflegt zoals dat ook in de renaissance de bedoeling was.

In d'Alde Coninckshof staat een heerlijke lunch voor ons klaar.

Tuin 3

De Tuinen in Demen zijn anderhalve hectare groot en bestaan uit verschillende delen die elk hun eigen kleur en sfeer hebben.
Een wandeling door de tuinen is een unieke ervaring. De combinaties van kleuren zijn soms subtiel, soms uitbundig maar steeds uitgekiend en niet alledaags. Het schouwspel van lijnen en doorkijkjes is verrassend en indrukwekkend.

Kennis van planten en gevoel voor kleur zijn hier verenigd met sterk ruimtelijk inzicht en technische ervaring. Dit resulteert in een zowel evenwichtig als spectaculair geheel. Het biedt rust en het prikkelt. Het geeft energie en verleidt tot reflectie. Ook hier weer koffie of thee en voor iedereen een plattegrond van de tuin.

Zaterdag 18 augustus 2018

Vertrek
Om 08.30 uur bij
Metrostation Capelsebrug
Abram van Rijckevorselplein 40

Om ca. 18.00 uur (dezelfde locatie).

Reisschema
Uiteraard afhankelijk van files, wegwerkzaamheden etc.!

8.30 uur vertrek Capelse Brug met busmaatschappij Verschoor

10.30 uur aankomst Persingen

11.55 uur vertrek uit Persingen

12.30 uur aankomst in Weurt, lunch

14.30 uur vertrek uit Weurt

15.15 uur aankomst Demen

17.00 uur vertrek uit Demen

18.00 uur aankomst Capelse Brug

Leden € 50 (een lid mag 1 introducé meenemen; voor die persoon geldt de ledenprijs).
Niet-leden € 65
Dit is all-inclusive met in alle tuinen koffie/thee/iets lekkers, vervoer per luxe touringcar, fooi chauffeur, entrees tuinen, rondleidingen, complete lunch.

Uiterlijk 3 augustus via het aanmeldingsformulier. De reis gaat door bij 25 deelnemers.

Let op: aanmelden na 3 augustus uitsluitend na telefonisch overleg met Renske Venstra, telefoon 010 4224565.

Voorwaarden deelname
Lees ook de voorwaarden deelname.

Betalingen
De aanmelding is pas officieel als het verschuldigde bedrag op rekeningnummer IBAN NL46INGB 0004892551 t.n.v. KMTP te Rotterdam staat, o.v.v.

• activiteit
  • datum activiteit
  • lidmaatschapsnummer
  • aantal deelnemers
  • na(a)m(en) deelnemer(s)

Inlichtingen
Renske Venstra, telefoon 010 4224565.

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders