12 mei rondleiding Eiland van Brienenoord

Het ligt enigszins verscholen achter een industrieterrein: het Eiland van Brienenoord, een uniek stukje Rotterdam. Er staan geen hekken omheen; iedereen is welkom om te wandelen door het bos, te genieten van de getijdennatuur of om het eilandgevoel op te snuiven. Eigenaar van deze groene oase is de gemeente Rotterdam. Het Zuid-Hollands Landschap beheert de natuur.

Met een gids
Onder de bekendste brug van Nederland is veel te zien, zoals de resten van het bouwdok voor de metro, volkstuintjes, Schotse Hooglanders, een natuurspeeltuin en een getijdengebied. Dit alles zorgt voor een bijzondere plek voor kinderen, natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars, sporters en vissers.
We maken een wandeling onder leiding van Gilde-gids en eilandkenner Ab Quint. Hij is enthousiast verteller die je de stad op een andere manier laat ervaren.

Handig om te weten
Niet alle plekken op het eiland zijn droog. Trek watervaste schoenen of laarzen aan. Zeker na een regenbui kunnen de paden op het eiland drassig worden.

Zaterdag 12 mei 2018, 14.00 – 15.30 uur

Verzamelen
Verzamelen om 13.45 uur op het bruggetje over het Zuiddiepje.

Hoendiep/hoek Piet Smitskade. Houd als adres voor de navigatie Hoendiep 24 aan.

Bereikbaarheid
Tram 23 (richting Beverwaard), halte Noorderhelling. Kijk op OV9292. Kom je met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid.

€ 6,00 per persoon. Let op: ter plekke contant betalen; graag gepast geld meenemen.

Uiterlijk 9 mei via info(at)rotterdam.groei.nl of telefonisch bij Renske Venstra, 010 4224565 o.v.v.

• Eiland van Brienenoord
  • lid van Groei & Bloei ja/nee, ledennummer indien van toepassing
  • aantal deelnemers
  • na(a)m(en) deelnemer(s)
  • telefoonnummer

Minimum aantal deelnemers 4, maximum 15. Leden van Groei & Bloei hebben voorrang.

Inlichtingen
Renske Venstra, telefoon 010 4224565.

Foto: Zuid-Hollands Landschap
Eiland van Brienenoord
Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien