Lezing: schaapherder in de stad

Samen met vijf collega-herders, tien bordercollies en ruim 1.400 schapen beheert Martin Oosthoek 350 hectare natuurlijk grasland. Dankzij de grazende schapen neemt de biodiversiteit op een terrein toe waardoor er meer natuur ontstaat in de stad. Martin gaat tijdens de lezing vooral in op de rijk bloeiende en groeiende natuur. Hij laat daarbij ter illustratie een aantal verbazingwekkende filmpjes zien.

Over Martin Oosthoek
Martin Oosthoek is schaapherder in de stad. “Het doel van de kudde is natuur ontwikkelen en in stand houden. Door kort en intensief met schapen te begrazen krijgen kruiden meer kans en krijg je bloemrijkere graslanden. Ook ontstaat er een natuurlijk verloop van gras naar beplanting..”

Kijk voor meer informatie op Martins website.

Dinsdag 10 april

Aanvang
Zaal open 19.15 uur, de Algemene Ledenvergadering start om 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

Libanon Lyceum*, 1e Jerichostraat 2/hoek Mecklenburglaan, Rotterdam-Kralingen.
Let op: ingang onder het opschrift ‘Gymnastiekschool’.

Leden gratis; niet-leden € 5,-. Incl. koffie/thee. Een Groei & Bloei-lid mag gratis haar/zijn partner of 1 huisgenoot meenemen als introducé. Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Algemene Ledenvergadering
Voorafgaand aan de lezing is er de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) waarbij je van harte welkom bent. Aanvang 19.30 uur.

Zie hieronder de stukken voor de ALV ter inzage.

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien