Activiteiten & Actueel

Nieuwjaarsbijeenkomst + lezing agapanthus

 

Je bent van harte welkom bij onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 13 januari! Piet Zonneveld (alias Piet Panthus) geeft een lezing over de agapanthus, tegenwoordig weer een trendy plant. Piet Panthus is kweker en kenner van de agapanthus, waarvan twee types bestaan: bladhoudend en bladverliezend. Piets kwekerij is gespecialiseerd in het op zo natuurlijk mogelijk wijze telen van de bladverliezende soorten; deze vangen 's winters de eerste graden vorst gemakkelijk op. De agapanthus is in een veel beter daglicht komen staan mede dankzij de juiste informatie over de verzorging in de winter. Piet kweekt ook alliums met bollen en stekken van groot formaat en van een bijzonder goede kwaliteit. De lezing gaat deels dan ook over alliums. 

Piet Panthus
Piet Zonneveld - oftewel Piet Panthus - is van oorsprong Hillegommer en van jongs af aan al geïnteresseerd in planten. Het begon allemaal met een vakantiebaantje maar het werd al heel snel zijn vaste baan. In 1989 startte hij zijn eigen kwekerij, die hij tegenwoordig runt met zijn zoon Robin. Piets vrouw Monique beheert de website, de online verkoop, de beurzen en de relatie met particuliere klanten. Tijdens de drukke periodes springt het hele gezin bij. Iedereen draait zelfstandig tuinbeurzen en helpt bij de 'Piet Panthus-dagen'.

Het kweken van de agapanthus is een uit de hand gelopen hobby. Piet kweekt al meer dan 25 jaar agapanthussen, inmiddels enorm veel verschillende soorten. De meeste stekken gaan naar exporteurs die ze o.a. in cappers (zakjes) verkopen over de hele wereld. Een andere markt is die voor potplanten en snijbloemen. Piet is marktleider op de Nederlandse agapanthusmarkt.

Toosten op het nieuwe jaar
Na afloop van de lezing bieden we je een hapje en een drankje aan om te klinken op het nieuwe jaar. Voor alle aanwezigen is er een nieuwjaarscadeautje.

Datum
Zaterdag 13 januari 2018

Aanvang
Zaal open 13.30 uur, start lezing 14.00 uur.

Locatie
Libanon Lyceum*, hoek 1e Jerichostraat 2 / Mecklenburglaan, Rotterdam-Kralingen.

Kosten
Leden gratis; niet-leden € 5,-. Incl. koffie/thee en nieuwjaarsdrankje.
Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom!


* Let op: ingang onder het opschrift ‘Gymnastiekschool’, hoek 1e Jerichostraat / Mecklenburglaan.

 

 


meer
23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910