Activiteiten & Actueel

Excursie Swaensteyn en Buitenplaats Hofwijck

Deze sfeervolle decemberexcursie gaat naar het Huygenskwartier in Voorburg met een bezoek aan Museum Swaensteyn en Buitenplaats Hofwijck. Je reist op eigen gelegenheid; kijk hieronder voor de vervoersmogelijkheden.

Het kerstverhaal uitgestald
In de donkere dagen rond kerst presenteren Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck traditiegetrouw een kersttentoonstelling. Museum Swaensteyn toont kerststallen van over de gehele wereld, grotendeels afkomstig uit privé collecties. Belangrijke bruiklenen komen uit de collectie van het stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag.
Hofwijck vertelt, geheel in kerstsfeer, inclusief kerststallen, het verhaal van de Ster van Bethlehem. Hoe zou een wetenschapper als Christiaan Huygens hebben aangekeken tegen het verhaal van de drie koningen die het wonderlijke licht zien en dat volgen?

Dit jaar doen ook de ondernemers in het Huygenskwartier mee; de etalages zijn gevuld met kerststallen. Voorburg is zo omgetoverd tot een waar kerstdorp.

Datum en tijd
13 december om 13.00 uur.

Toegang/aanmelden
Een combiticket voor beide locaties kost € 10,00 p.p. Museumkaarthouders hebben gratis toegang (= onder voorbehoud van prijsstijgingen). Kinderen betalen € 5,00.
Graag wel even aanmelden via het aanmeldingsformulier

Verzamelen
We verzamelen om 13.00 uur bij de ingang van Museum Swaenstijn, Herenstraat 101, Voorburg.
Het adres van Buitenplaats Hofwijck is Westeinde 2a, Voorburg.

Vervoer
Met de auto:
Parkeren onder het spoorwegviaduct of aan het stationsplein met een blauwe parkeerschijf (maximaal 2 uur parkeren. De parkeerschijf kunnen we even verzetten tussen de twee museumbezoeken in.

Met de trein:
- 12.06 uur vertrek spoor 8 vanaf het Centraal Station Rotterdam
- 12.37 uur aankomst spoor 3 Den Haag Centraal
- 12.41 uur vertrek spoor 6 Den Haag Centraal met de sprinter richting Den Bosch
- 12.45 uur aankomst spoor 2 Station Voorburg (hiervandaan zijn beide musea op loopafstand)

Kosten: € 5,30 enkele reis.

NB
Een vroeger of later vertrek kan leiden tot een langere reistijd/extra overstappen. Graag voor vertrek  de actuele reistijden controleren via www.9292.nl

Inlichtingen
Neem voor nadere informatie contact op met Carla Vermeulen, telefoon 06 10853630.

meer
23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910