Activiteiten & Actueel

Lezing: kruidig met kruiden

Kamille

Zoveel kruiden, zoveel smaken. Hoe kweek je al die heerlijke kruiden? Kom naar de interactieve lezing met Leo Brand en je weet het! Of je nu kweekt voor eigen gebruik of zomaar voor de geur en kleur in je tuin, op het balkon of zelfs in de vensterbank, van alles is mogelijk. Ga je voor een kruidentuin voor gebruik in de keuken of wil je zelfs kruiden gebruiken voor medicinaal en/of cosmetisch gebruik?

Hoe en vooral wáár maak je een kruidentuin en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Welke soorten komen ervoor in aanmerking en welke grondsoort is het meest geschikt?

Een wilde kruidentuin, genieten van de geur en kleur hiervan en laten we dieren zoals: vogels, vlinders en andere insecten er ook van genieten? Kenner Leo Brand geeft antwoord op al deze vragen aan de hand van mooie foto's.

Over Leo Brand
Pensionado Leo Brand is afgestudeerd als bioloog met de nadruk op veldbiologie. Ook is hij gediplomeerd specialist in de hydrobiologie en herpetologie. Leo was zijn laatste 21 werkzame jaren in dienst van de gemeente Rotterdam als projectleider natuur- en milieueducatie, daarvoor was hij o.a. werkzaam in Diergaarde Blijdorp en bij de gemeente Den Haag.
Leo Brand geeft regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van tuinieren. Daarnaast is hij nog steeds actief voor verenigingen als Ravon, Sovon, de Vlinderstichting, Lacerta en Natuurclub Rotterdam. Als amateur is Leo zeer actief bezig met de mycologie. Kortom, Leo is een natuurmens die zijn hele leven al met de natuur bezig is, zowel met planten als dieren.

Datum
Zaterdag 4 november

Tijd
14.00 - 16.00 uur. Zaal open om 13.30 uur.

Locatie
Libanon Lyceum*, 1e Jerichostraat 2/hoek Mecklenburglaan, Rotterdam-Kralingen. 
Let op: ingang onder het opschrift ‘Gymnastiekschool’.

Kosten
Leden gratis; niet-leden € 5,-. Incl. koffie/thee. Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Basilicum
Lievevrouwebedstro
Goudsbloem
Leo Brand tussen de wilde planten
Tijm
 
meer
Leo Brand
Leo Brand
23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910