Activiteiten & Actueel

Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst 2017

 

Zaterdag 21 januari hield tuinontwerper Piet Boersma een lezing over Engelse tuinen tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Engelse tuinen zijn zeer beroemd: zowel de ligging, de aanleg als de plantenkeuze getuigen van veel smaak en kennis. In Engeland zijn meer dan 1.000 tuinen opengesteld voor publiek, op vaak sterk wisselende tijden. De lezing vormde een voorproefje voor onze leden van de vijfdaagse reis van 10 t/m 14 juli naar East Anglia.

Piet Boersma bleek een boeiende verteller; hij wist de aanwezigen te enthousiasmeren met prachtige 3D-foto's van Engelse tuinen die hij heeft bezocht. Zo keken we met z'n allen met een 3D-bril op naar de vele inspirerende en kleurrijke tuinen in afwisselende landschappen. Het effect was prachtig! Piet nam ons mee naar de tuinen in Cotswold en toonde ons een weeldig tuinenpalet van onder andere Broughton Castle, Sissinghurst Castle Garden, Pashley Manor, Wyken Hall, Hodges Barn, Glen Chantry, Wisley Garden en Arley Hall, allemaal beheerd door de National Trust.

Tijdens de pauze was er gelegenheid om te proosten op het nieuwe jaar en onder het genot van een hapje en drankje met elkaar te praten. Iedereen was enthousiast en genoot van een heerlijke en gezellige middag.

De opkomst was groot; het bestuur kijkt met plezier terug op deze geslaagde bijeenkomst.

Namens het bestuur,

Annette Simons, voorzitter

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910