Groentips & Groeninfo

Zaden en stekken

 

Op deze pagina vind je handige links en tips over zaden en stekken. Wist je dat Groei & Bloei Rotterdam af en toe een interessante en gezellige stekkenmarkt voor haar leden organiseert? 

Zaadruilbeurs
Op deze online zaadruilbeurs bieden particulieren hun zelfgekweekt, en daardoor biodivers zaad aan. Dat is dus afkomstig van hobbytuiniers en plantenliefhebbers zoals jijzelf. Soms zeldzaam, soms niet. De zaadruilbeurs is een initiatief van Stichting De Nationale Proeftuin, opgericht om Nederlanders actief te betrekken bij het onderwerp biodiversiteit. Groei & Bloei onderschrijft het belang van biodiversiteit en stimuleert daarom graag het gebruik van de zaadruilbeurs.

Ruiltuin / De Groene Vinger
Groen nieuws en een ruilafdeling bij De Groene Vinger.

Vreeken's Zaden
Dit familiebedrijf is al 80 jaar gespecialiseerd in zaden. In de winkel in Dordrecht vind je een groot assortiment zaden en voorjaars- en zomerbollen. Het bedrijf verkoopt ook gereedschap (o.a. Sneeboer), bijzondere tuin- en kamerplanten, bonsaiboompjes, leuke cadeauartikelen en veel soorten mest.

Tuinplanteninfo
Een leuk adres voor aparte soorten vaste planten. Verkoop langs de weg van half april tot oktober. Je kunt aan de hand van foto's zien hoe de plant later bloeit. Deze website is in opbouw maar er komen wekelijks zelf gemaakte foto's van zelf gekweekte soorten bij. Handig voor mensen die een afbeelding willen opzoeken.

De Bolster
Hét adres voor biologische en biologisch-dynamische zaden van groentes, kruiden en bloemen.

Wereldzaden
Bijzondere zadensite, o.a. palm- en banaansoorten, Italiaanse groenten en kruiden en Nederlandse merkproducten. Met je Groei & Bloei-ledenpas krijg je 15% korting op je online bestelling. Gebruik de kortingsboncode: groeienbloei. 

 

Deel dit artikel:
meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915